Karadeniz bölgesinde sevilen bir yemek olduğunu biliyorum. Yemek diyorum çünkü gerçekten de tek başına karnınızı doyurabileceğiniz bir lezzet.
MALZEMELER;
* 1 Su Bardağı kuru barbunya
* 1 Su Bardağı kuru çorbalık mısır
* 6 Su Bardağı su
* 1 Adet Kuru soğan
* 2 Yemek kaşığı tereyağı
* 1 Tepeleme yemek kasığı mısır unu
HAZIRLANIŞI;
* Barbunya ve mısırı akşamdan yıkayıp suya ıslayın.
* Sabah bu sularla ocağa oturtun.
* Kaynamaya başlayınca suyunu döküp yeni kaynar su ilave edip, ikisinide düdüklü tencereye alın. Tısladıktan sonra düdüğünü indirip kısık ateşte yarım saat pişirin.
*Çorbayı yapacağınız tencerede tereyağında soğanı pembeleştirip mısır ununu hafif kavurun.
* Düdüklü tencerede ki mısır ve barbunyayı çorba tenceresindeki tereyağlı karışıma ilave edin. Kaynayana kadar karıştırın.
* Yerken üzerine ayran veya yoğurt ilavesi yaparak afiyetle yiyin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder