24 Mayıs 2011 Salı

MISIR ÇORBASI

      Karadeniz bölgesinde sevilen bir yemek olduğunu biliyorum. Yemek diyorum çünkü gerçekten de tek başına karnınızı doyurabileceğiniz bir lezzet. 


MALZEMELER;


* 1 Su Bardağı kuru barbunya
* 1 Su Bardağı kuru çorbalık mısır
* 6 Su Bardağı su
* 1 Adet Kuru soğan
* 2 Yemek kaşığı tereyağı
* 1 Tepeleme yemek kasığı mısır unu


HAZIRLANIŞI;


* Barbunya ve mısırı akşamdan yıkayıp suya ıslayın.
* Sabah bu sularla ocağa oturtun.
* Kaynamaya başlayınca suyunu döküp yeni kaynar su ilave edip, ikisinide düdüklü tencereye alın. Tısladıktan sonra düdüğünü indirip kısık ateşte yarım saat pişirin.
*Çorbayı yapacağınız tencerede tereyağında soğanı pembeleştirip mısır ununu hafif kavurun.
* Düdüklü tencerede ki mısır ve barbunyayı çorba tenceresindeki tereyağlı karışıma ilave edin. Kaynayana kadar karıştırın.  
* Yerken üzerine ayran veya yoğurt ilavesi yaparak afiyetle yiyin.




                                                    AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...