MALZEMELER:
- 1/2 Kg. balkabağı
- 1/2 Şeker
- 1-2 Kaşık su
- 1 Adet hazır dr.oetker tavuk göğsü
- 2,5 Su bardağı süt
- 1 Paket kedidili bisküvi
- 1 Su bardağı süt (kedidillerini ıslatmak için)
- Ceviz veya File çam fıstığı
- Balkabağını küçük küçük doğrayıp, balkabağı ve şeker olarak sırayla tencereye dizelim.1-2 kaşık suyu tencerenin kenarından koyalım.
- Altını açalım, tencerenin içinde hafif ses gelmeye başlayınca altını yavaşa alıp, pişmeye bırakalım.
- Diğer bir tencereye 2,5 bardak sütü alıp tavuk göğsünü paketin üstündeki tarife göre pişirelim.
- Pişen bal kabaklarını blender yardımı ile ezip püre haline getirelim. Buzdolabına koyup soğutalım.
- Tavuk göğsünüde buzdolabına alıp üstünün kabuk yapmaması için ara sıra karıştırarak ılıtalım.
- 1 Su bardağı sütü bir kaseye alalım. Kedidili bisküvileri tek tek ıslatıp bir borcama dizelim.
- Bir kat kedidilini dizdikten sonra üzerine tavuk göğsünün yarısını dizelim, üzerine kabak püresini sürelim ve kırılmış ceviz veya file fıstık serpelim.
- Bisküvileri aynı şekilde ıslatıp ikinci katı döşeyelim. Üzerine tavuk göğsü ve kabak püresi ile döşedikten sonra, kalan ceviz veya antep fıstığı ile süsleyip buzdolabına koyalım.
- Soğuduğunda dilimleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN.....
meyveli pastayı da tarif eder misiniz peri.. şahaneydi:)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilen kısa zamanda eklenecektir uçan peri.... teşekkürler:)
YanıtlaSil