1 Ocak 2010 Cuma

PASTALAR

BALKABAKLI PASTA
MALZEMELER:
  • 1/2 Kg. balkabağı
  • 1/2 Şeker
  • 1-2 Kaşık su
  • 1 Adet hazır dr.oetker tavuk göğsü
  • 2,5 Su bardağı süt
  • 1 Paket kedidili bisküvi
  • 1 Su bardağı süt (kedidillerini ıslatmak için)
  • Ceviz veya File çam fıstığı
HAZIRLANIŞI:
  • Balkabağını küçük küçük doğrayıp, balkabağı ve şeker olarak sırayla tencereye dizelim.1-2 kaşık suyu tencerenin kenarından koyalım.
  • Altını açalım, tencerenin içinde hafif ses gelmeye başlayınca altını yavaşa alıp, pişmeye bırakalım.
  • Diğer bir tencereye 2,5 bardak sütü alıp tavuk göğsünü paketin üstündeki tarife göre pişirelim.
  • Pişen bal kabaklarını blender yardımı ile ezip püre haline getirelim. Buzdolabına koyup soğutalım.
  • Tavuk göğsünüde buzdolabına alıp üstünün kabuk yapmaması için ara sıra karıştırarak ılıtalım.
  • 1 Su bardağı sütü bir kaseye alalım. Kedidili bisküvileri tek tek ıslatıp bir borcama dizelim.
  • Bir kat kedidilini dizdikten sonra üzerine tavuk göğsünün yarısını dizelim, üzerine kabak püresini sürelim ve kırılmış ceviz veya file fıstık serpelim.
  • Bisküvileri aynı şekilde ıslatıp ikinci katı döşeyelim. Üzerine tavuk göğsü ve kabak püresi ile döşedikten sonra, kalan ceviz veya antep fıstığı ile süsleyip buzdolabına koyalım.
  • Soğuduğunda dilimleyip servis yapalım.



                                          AFİYET OLSUN..... 

3 yorum:

  1. meyveli pastayı da tarif eder misiniz peri.. şahaneydi:)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. en kısa zamanda eklenecektir uçan peri.... teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...