29 Aralık 2009 Salı

BÖREKLER

ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELER:
  • 5 Yufka
  • 1 Kg. ıspanak
  • 1,5 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 1 Su bardağı lor peynir
  • 3 Yumurta
  • 3-4 Kaşık tarhana
HAZIRLANIŞI:
  • Ispanakları yıkayıp, yemeklik gibi kıyalım.
  • Tepsiye yağlı kağıt serelim.
  • Süt, yoğurt, zeytinyağı (arzu ederseniz margarin veya tereyağı ile 1/2 oranda karıştırabilirsiniz.), yumurtayı bir kasede karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.
  • Tepsiye 1 bütün yufkayı serelim. Üzerine sostan sürelim.
  • Bir yufkayı bölüp bu katı kapatalım.Üzerine tekrar sos sürelim ve lor serpiştirelim.
  • Tekrar yufkayla kapatalım.Üzerine sostan sürelim ve ıspanağın yarısını koyalım. 1-2 kaşık tarhana serpiştirelim.
  • Tekrar yufkayı serip, sos ve lorpeynir koyup üzerini kapatalım.
  • Kalan ıspanağı serip tekrar tarhana serpelim.
  • Üstünü yufka ile kapatıp sos sürelim,ve sadece ortada kalacak boşluğu kapatacak kadar yufka serelim.
  • Kenardan sarkan yufkaları üstüne çevirip,sos sürerek bitirelim.
  • Önceden 180 derece ısınmış fırına sürelim.Üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Ilınınca kesip, servis yapalım.



                                          AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...