13 Şubat 2010 Cumartesi

PASTALAR

MEYVELİ PASTA

MALZEMELER:
  • 1 Hazır pasta tabanı
  • 1 Kahve fincanı un
  • 1/2 Kg. süt
  • 2 Çay bardağı toz şeker
  • 3 Yumurta sarısı
  • 1 kutu labne peyniri
  • 1 Paket vanilya
  • Mevsim mevyeleri
  • Meyvelere uygun tatta mevye suyu
  • 1 Paket tart jöle
HAZIRLANIŞI:

  • Meyveleri 1-2 saat kadar 2-3 kaşık toz şekerle karıştırıp buzdolabında bekletin.
  • Süt, şeker, un, yumurta sarılarını bir tencerede önce çırpın.
  • Unun topakları gidince ateşe oturtun. 
  • Muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirin.
  • Ateşten alıp labne peynirini ilave edin, karıştırın.
  • Kremamız hazır, soğuması için dolaba kaldırın.
  • Pasta tabanını meyve suyu ile ıslatıp servis tabağına alın bir miktar krema alıp üzerine sürün.
  • Meyveleri de üzerine sıralayın.
  • Üst tabanın kaymaması için meyvelerin birkaç yerine krema koyun(ceviz büyüklüğünde).
  • Üst tabanıda meyvesuyuyla ıslatıp, meyve katının üstüne yerleştirin.
  • Üstünü krema ile sıvayın.
  • Üst süsleme için hazırladığınız meyveleri yerleştirin.
  • Tart jöleyi üzerindeki tarife göre pişirin, pişen jöleyi kaşıkla 1-2 defa savurun ama sakın soğutmayın.
  • Tart jöleyide pastanızın üstüne gezdirdikten sonra buzdolabında 2-3 saat bekletip, servis yapın.



                       AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...