28 Aralık 2009 Pazartesi

PATATES YEMEKLERİ

KREMALI PATATES

MALZEMELER:
  • 1 Kg. patates
  • 1 Kutu krema
  • 1 Çay bardağı süt
  • 2-3 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Diş sarımsak
  • 1 Çay bardağı kaşar rendesi
  • Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
  • Patatesleri soyup,ince ince dilimleyelim.
  • Bir kapta krema , süt,tuz, rendelenmiş sarımsak,karabiber ve zeytinyağını karıştıralım.
  • Bir fırın kabına sırayla patates ve kremalı karışımı koyarak dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler pişene kadar tutalım.
  • Üzerine kaşar rendesi serperek tekrar fırına verelim.
  • Kızarınca çıkartıp sıcak servis yapalım.



                                      AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...