SALATALAR
MALZEMELER:
- 2 Su bardağı kuskus
- 4 Su bardağı su
- 1 Kutu Meksika fasülyesi veya garnitür
- 1 Kutu Mısır
- 15-20 Tane Salatalık turşusu (kornişon)
- 1 Demet Dereotu
- 3-4 Yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 Limon suyu
- Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle yağımızı tencereye alıp kuskusları çok hafif kavuruyoruz.Kaynar suyu, tuzu, karabiberi ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
- Diğer tarafta kornişonları ince ince kesiyoruz.
- Fasülye (Garnitür) ve mısırı süzüyoruz.
- Pişen kuskusu demlendirip soğutuyoruz.
- Oda sıcaklığına gelen kuskus ve diğer malzemeleri karıştırıyoruz.
- Limon ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip servis yapıyoruz.
- Buzdolabında biraz dinlendirirseniz daha güzel olur.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder