26 Aralık 2009 Cumartesi

SALATALAR

  • KUSKUS SALATASI
MALZEMELER:
  • 2 Su bardağı kuskus
  • 4 Su bardağı su
  • 1 Kutu Meksika fasülyesi veya garnitür
  • 1 Kutu Mısır
  • 15-20 Tane Salatalık turşusu (kornişon)
  • 1 Demet Dereotu
  • 3-4 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Limon suyu
  • Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI:
  •  Öncelikle yağımızı tencereye alıp kuskusları çok hafif kavuruyoruz.Kaynar suyu, tuzu, karabiberi ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
  •  Diğer tarafta kornişonları ince ince kesiyoruz.
  •  Fasülye (Garnitür) ve mısırı süzüyoruz.
  • Pişen kuskusu demlendirip soğutuyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelen kuskus ve diğer malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Limon ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip servis yapıyoruz.
  • Buzdolabında biraz dinlendirirseniz daha güzel olur.
                                                                            

AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...