27 Aralık 2009 Pazar

PATATES YEMEKLERİ

SARIMSAKLI PATATES
MALZEMELER:
  • 5-6 Tane orta boy patates
  • 2-3 Diş sarımsak
  • 3-4 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
  • Öncelikle patatesleri küp küp doğrayalım.
  • Yapışmaz tavaya zeytinyağını koyup kızdırın.
  • Sarımsakları ince ince doğrayıp yağda soteleyin.
  • Üzerine patatesleri aktarıp, tuz,karabiber ekleyip altı yavaşta ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
  • Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.

                                            AFİYET OLSUN....



FIRINDA BAHARATLI PATATES
MALZEMELER:
  • 6-8 Adet patates
  • 4-5 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber (arzu ederseniz acı pulbiberde kullanabilirsiniz)
  • 1 Tatlı kaşığı kimyon
  • 1 Tatlı kaşığı kekik (arzuya bağlı)
  • 2 Diş sarımsak
  • Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
  • Patatesleri soyup,elma dilimi şeklinde keselim.
  • Sarımsağı ince ince doğrayıp patatese ilave edelim.
  • Tüm baharatları ve zeytinyağını ilave edip karıştıralım.
  • Bir fırın kabına aktaralım.(Pişirme kağıdı sererseniz iyi olur)
  • Üzerini aliminyum folyoyla kapatıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürelim.
  • Patatesler pişince üzerindeki aliminyum folyoyu kaldırıp, üzeri kızarana kadar dek tekrar fırına sürelim.
  • Üzeri kızarınca çıkarıp sıcak servis yapalım.
Bu tarif patates kızartması gibi, garnitür olarak et yemekleri yanında harikulade oluyor. Çocukların beğenmesi ise garanti...



                                      AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. sarimsakli patatese bayiliyorum.ayrica kizartma disinda ozellikle firin patatesler cok saglikli.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...