MALZEMELER:
- 5-6 Tane orta boy patates
- 2-3 Diş sarımsak
- 3-4 Yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- Öncelikle patatesleri küp küp doğrayalım.
- Yapışmaz tavaya zeytinyağını koyup kızdırın.
- Sarımsakları ince ince doğrayıp yağda soteleyin.
- Üzerine patatesleri aktarıp, tuz,karabiber ekleyip altı yavaşta ara sıra karıştırarak pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
FIRINDA BAHARATLI PATATES
MALZEMELER:
- 6-8 Adet patates
- 4-5 Yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 Tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber (arzu ederseniz acı pulbiberde kullanabilirsiniz)
- 1 Tatlı kaşığı kimyon
- 1 Tatlı kaşığı kekik (arzuya bağlı)
- 2 Diş sarımsak
- Tuz,karabiber
- Patatesleri soyup,elma dilimi şeklinde keselim.
- Sarımsağı ince ince doğrayıp patatese ilave edelim.
- Tüm baharatları ve zeytinyağını ilave edip karıştıralım.
- Bir fırın kabına aktaralım.(Pişirme kağıdı sererseniz iyi olur)
- Üzerini aliminyum folyoyla kapatıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürelim.
- Patatesler pişince üzerindeki aliminyum folyoyu kaldırıp, üzeri kızarana kadar dek tekrar fırına sürelim.
- Üzeri kızarınca çıkarıp sıcak servis yapalım.
AFİYET OLSUN...
sarimsakli patatese bayiliyorum.ayrica kizartma disinda ozellikle firin patatesler cok saglikli.
YanıtlaSil